Vad är kokosolja bra för?

Innehållsförteckning

Vad är kokosolja bra för?

Vad är kokosolja bra för?

Kokosfett innehåller Laurinsyra, ett fett som även finns i bröstmjölk och har skyddande effekter mot bland annat bakterieangrepp, herpes, infuensa, mässling, stafylokocker m. fl. Laurinsyra sägs även hjälpa bland annat tarmfloran, minska eksem, akne, psoriasis, skydda levern och förhindra fotsvamp.

Är det bra att tvätta ansiktet med kokosolja?

Kokosolja i ansiktet är populärt då det är väldigt återfuktande och även minskar inflammation, motverkar skada från fria radikaler och hindrar infektioner. Utöver det så kan kokosolja i ansiktet främja produktionen av kollagen, som hjälper till att göra huden mer fast och minska synliga ålderslinjer och rynkor.

Vad är kokosolja gjort av?

Kallpressad kokosolja är istället gjort av kokosmjölk eller den färska kokosnötskärnan, utan torkning och kemisk raffinering. Kokosolja ska inte förväxlas med kokosvatten, som är den klara vätska som finns inuti en ung, grön kokoskärna. Kokosvatten är fritt från fett, och innehåller endast cirka 20 kcal per 100 gram.

Kan man använda kokosolja i underlivet?

Kan jag använda kokosolja som glidmedel? Vaginal penetrationssex: Om du upplever att kokosolja funkar bra som glidmedel, så kan du absolut köra på. Men det är bra att ha i åtanke att oljan kan ändra PH-värdet i vaginan, vilket kan leda till en svampinfektion.

Är det bra att sola med kokosolja?

Kokosolja skyddar mot solens strålar och motverkar oxidation i huden. Tiosol utvunnet från kokosolja används ofta som ingrediens i ekologiska, naturliga solkrämer. Tiosol skyddar mot både UVA och UVB-strålar.

Relaterade inlägg: