Varför katten kissar i sängen?

Innehållsförteckning

Varför katten kissar i sängen?

Varför katten kissar i sängen?

Katten kan också känna sig försummad eller ensam. Min till 110 % rumsrena Perle kissade i sängen på grund av urinvägsinfektion. När katter kissar på mjuka platser som soffa, dynor och sängar kan man misstänka att katten har urinvägsinfektion och kan behöva antibiotika från veterinären.

Vad göra när katten kissar inne?

Börja med ett veterinärbesök. Om katten plötsligt börjar kissa inne på ”fel” ställen så bör du rådgöra med veterinär för att kontrollera att katten är frisk. En vanlig orsak till att katten gör sina behov utanför lådan är urinvägsbesvär. Sjukdomar i urinvägarna hos katt är vanligt.

Varför kissar katten på skor?

Att katten vill införliva dig (eller dina skor) i sitt revir så att inga andra katter kan göra anspråk på detta.

Varför markerar katten inne?

När en katt sprejar inomhus är det egentligen inget problem, det är faktiskt helt naturligt. ... Om din katt börjar spreja stolsben, sängar och sängbord kan det vara ett tecken på att den känner sig osäker och därför omger sig med mer av sin egen doft för att öka självförtroendet.

När katten kissar på golvet?

Därtill kan katter även drabbas av stressutlöst blåskatarr, så att en stressande faktor i kattens omgivning (som t ex en ny grannkatt, kattvakt eller renovering i hemmet) både kan orsaka att katten kissar på fel ställen och leda till inflammation i urinblåsan som behöver behandlas hos veterinär.

Relaterade inlägg: