Vilka jobb räknas som service?

Innehållsförteckning

Vilka jobb räknas som service?

Vilka jobb räknas som service?

Jobb som är inriktade mot service är perfekta för dig som gillar att jobba med människor....Exempel på olika serviceyrken

  • Receptionister.
  • Kundtjänstmedarbetare.
  • Hovmästare.
  • Reseledare.

Vad ingår i servicebranschen?

I både Sverige och Europa växer servicebranschen och blir allt viktigare för ekonomin som helhet. Allt fler får sitt första arbete i besöksnäring, restaurangbranschen eller hemservice. Därför blir det allt viktigare att ge jobbskaparna i branschen rätt förutsättningar.

Vad menas med erfarenhet av kundkontakt?

Tryck på kundkontakt-erfarenhet. Överlag värderar jag dock att man någon gång under sitt liv har jobbat i något serviceyrke där man har haft mycket kundkontakt (hotell, restuarang, cafe etc). Att vara tillmötesgående och vilja gå en lite längre väg för sina kunder tycker jag är mycket viktigt.

Hur många jobbar inom service?

Undersköterska inom hemtjänsten, hemsjukvården eller på äldreboenden är Sveriges vanligaste yrke. Yrkesgruppen består av 132 300 anställda. Den är också väldigt kvinnodominerad, 91 procent är kvinnor.

Är läkare ett serviceyrke?

Det finns även serviceyrken som är mer komplicerade och som kräver mer ansvar. Ett exempel är läkare, busschaufförer och mäklare. Egentligen går det att koppla de flesta yrken till service, men det är som sagt ett visst antal arbeten där uppgifterna kretsar kring just bemötande och vårdande.

Relaterade inlägg: