Vad gör man av sin julgran?

Innehållsförteckning

Vad gör man av sin julgran?

Vad gör man av sin julgran?

Att bara lämna granen på gatan kan ge böter på 800 kronor. - Klipp ned granen och lägg i en sopsäck så den tar mindre plats och inte barrar. Släng allt i kärlet för grovsopor i Miljörummet. - Lämna granen på återvinningscentral eller på särskilda uppsamlingsplatser.

Hur sorterar man julgran?

Julgran sorteras som trädgårdsavfall KOMPOSTERING/ENERGIUTVINING Det trädgårdsavfall du sorterar ut mals ner och kan återvinnas till kompostjord, biobränsle och biogas.

Måste man såga av granen?

Minst 1–2 cm av granens stam sågas bort, även om granen är nyhuggen. Barka inte stammen – såga bara ett rakt snitt. ... Om du mot förmodan fått torrt i jul- gransfoten, vilket det lätt kan bli, behöver det inte innebära slutet för granen.

Hur mycket vatten behöver en julgran?

Men då måste du göra ett nytt snitt i granstam- men för att den ska kunna suga vatten igen (hemska tanke att behöva ta bort allt pynt!). En normalstor, svensk julgran dricker ungefär 1–2 liter vatten per dag.

Hur vattnar man en julgran?

Gärna i ett dygn och helst i julgransfoten eller en hink med vatten. Granen behöver dricka mycket första dygnet! Efter det är det viktigt att man vattnar regelbundet – låt granen aldrig stå utan vatten! Om granen står utan vatten kommer den att börja barra.

Relaterade inlägg: