Vad ska man göra om man inte vill bo hemma?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra om man inte vill bo hemma?

Vad ska man göra om man inte vill bo hemma?

Du ska få hjälp av socialtjänsten om du behöver det. Du kan till exempel få hjälp om du inte kan känna dig trygg hemma eller har problem med droger. De som jobbar på soc är vana att hjälpa unga som inte har det bra. Alla kommuner har en socialtjänst, den kallas ofta för soc.

Vad gör man om man inte har någon bostad?

Om du inte har någon bostad och därmed saknar någonstans att bo kan du vända dig till Socialtjänsten i den kommun du befinner dig i.

Vad krävs för att få lägenhet av soc?

Det kan finnas möjligheter att som ung hjälp till eget boende av soc, men då först efter att man provat annat stöd i hemmet. För att reda på vilka behov du och din mamma har behöver socialtjänsten göra en utredning. Detta brukar ta tre till fyra månader.

Hur är det att bo i skyddat boende?

Det är en form av tillfälligt stödboende, bemannat med personal som är speciellt utbildad för att genom samtal, aktiviteter och andra metoder hjälpa våldsutsatta personer att komma på fötter och gå vidare i livet. I vissa fall erbjuds skyddat boende av exempelvis kvinnojourer utan beslut från socialnämnden.

Vart kan man bo om man inte vill bo hemma?

Du kanbo hos en annan familj om du inte kan bo hemma. Då kan du få bo antingen i ett så kallat jourhem eller i ett så kallat familjehem. Du kanbo i jourhem om du är i fara och måste flytta hemifrån på en gång. Då bor du där en kortare tid medan soc undersöker om problemen hemma går att lösa.

Vad krävs för att få lägenhet av socialen?

Du kan bo tillfälligt på ett så kallat skyddat boende om du är över 18 år och blir utsatt för våld eller hot. Det är oftast kvinnojourer som har såna boenden. Ibland bor du tillsammans med andra som är i en liknande situation. Ibland kan du låna en lägenhet av jouren.

Relaterade inlägg: