Vad gör man när man fått punka?

Innehållsförteckning

Vad gör man när man fått punka?

Vad gör man när man fått punka?

Stanna bilen så fort som möjligt och kolla alla däck. Det är mycket vanligt att bilföraren inte märker punktering utan fortsätter att köra och däcket skadas så mycket att det inte längre kan lagas. Istället för ett reservdäck har många nya bilar en lagningssats med kompressor.

Hur långt kan man köra med Punkteringsspray?

Lagningssatsen innebär att man gör en tillfällig reparation med vilken man bara rekommenderas att köra en kortare sträcka, oftast maximalt 200 km och med maximalt 80 km/tim. Därefter ska kontroll av däcket göras av en däckverkstad, för en bedömning om en varaktig lagning kan utföras.

Hur använda Punkteringsspray?

Gör så här

  1. Om möjligt, avlägsna orsaken till punkteringen.
  2. Skaka väl före användning. ...
  3. Skruva fast munstycket ordentligt på däckventilen.
  4. Ta bort skyddslocket och håll flaskan upprätt. ...
  5. Kör direkt 5-10 km, med måttlig hastighet för att låta produkten verka.

Hur långt kan man köra med punkterat däck?

En del fabrikat kräver specialfälgar men det går att eftermontera punkteringsfria däck på vanliga fälgar. Av säkerhetsskäl bör bilen vara försedd med däcktrycksövervakning. Hur långt du kan köra med ett punkterat däck är beroende av bilens last, men som regel 5–20 mil.

Hur långt köra med punka?

Kan gå men det beror helt på däckets profilhöjd konstruktion och hur ihopsjunket det är. Om macken har lösa luftklockor att fylla däcket med, så försök att få låna med dig en eller två fulla hem i några minuter så du kan få i mer luft i däcket innan du kör tillbaka till macken med bilen.

Hur bra är Punkteringsspray?

CRC Punkteringsspray FIX bildar en stabil, hållbar film inuti däcket. Filmen av är mycket god kvalitet, och håller oftast längre än själva däcket. Aerosolen innehåller propan/butan som sedan blåser upp däcket från mjukt (inget tryck) till körklar.

Hur länge håller ett lagat däck?

Åk sedan till en bilverkstad för att få däcket kontrollerat, lagat eller utbytt. Du bör köra max 20 mil och hålla en hastighet på maximalt 80 km/h för att försäkra dig om att lagningen håller.

Relaterade inlägg: