Kan man fritera i en kastrull?

Innehållsförteckning

Kan man fritera i en kastrull?

Kan man fritera i en kastrull?

Hur gör man nu? Till att börja med så fyller du din kastrull med olja. Tänk på att inte fylla kastrullen mer än halvvägs för att minska risken för att oljan ska koka över eller fatta eld. Sedan värmer du upp oljan till rätt temperatur, vilket bör vara runt 180-190 grader, beroende på vad du ska fritera.

Vad man kan göra med en fritös?

Friterad mat är krispig, knaprig och underbart gott. Några av alla saker som är goda att fritera är banan, kyckling, räkor, och pommes så klart.

Hur kan man se om Frityr olja är varm nog?

När brödet blir gyllenbrunt på ca 10-15 sekunder så är oljan het. Temperaturen ska vara ca 180 grader vid fritering. Obs! Tänk på att ha ett lock eller något annat som man kan täcka kastrullen med vid eventuell överhettning.

Hur länge kan man använda samma frityrolja?

Oljan kan återanvändas vid flera tillfällen men bör bytas ut efter sex till åtta gångers användning eftersom långvarig upphettning ger upphov till oxidering och transfetter kan bildas.

Hur friterar man i en stekpanna?

Gör så här

  1. Använd en god olja som tål höga temperaturer. ...
  2. Fyll en stadig gryta eller en fritös med så mycket olja att dina råvaror kommer täckas (fritera gärna i omgångar så får du jämnare resultat).
  3. Hetta upp oljan till ca 150-180 grader, den är tillräckligt varm när en brödbit blir gyllenbrun på ca 1 minut.

Relaterade inlägg: