Hur lång tid tar det att konfirmera sig?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det att konfirmera sig?

Hur lång tid tar det att konfirmera sig?

Under lägret har vi en kortsegling (24 timmar) och en långsegling (4-5 dagar). Inga förkunskaper krävs. Konfirmationen sker på den sista dagen – en söndag, med konfirmationsgudstjänst i Roslagskulla kyrka. En del som inte är döpta, väljer att göra det här hos oss på Långholmen.

Vad lär man sig under konfirmation?

VAD INNEBÄR DET ATT KONFIRMERA SIG? I vår kyrka är inte konfirmationsläsningen direkt knuten till dopet. Du kan alltså konfirmeras även om du inte är döpt som barn eller tänkt döpa dig nu. Främst betonas själva undervisningen och ditt intresse för att under ett år fundera på frågor om livet och kristen tro.

I vilken ålder konfirmerar man sig?

Den kristna traditionen utförs med en handpåläggning som ett tecken på Andens hjälp till konfirmanden att leva som en kristen. Dopet och nattvarden är sakrament inom Svenska kyrkan, men inte konfirmationen. Konfirmeras får man tidigast göra samma år som man fyller 15 år.

Hur anmäler man sig till konfirmation?

Man kan dessutom redan nu anmäla sig till sommarkonfirmation 2021. Alla grupper och lite till hittar du på: www.intesomdutror.se , sök 'Västerås'. Att konfirmeras kostar ingenting och alla är välkomna, oavsett tro eller tvivel. och om vad de unga får uppleva som konfirmand?

När började man med konfirmation?

Konfirmationen var aldrig lagstadgad i Sverige, även om många i praktiken förr kände press från omgivningen att konfirmera sig. 1868 bestämdes att konfirmationen skulle vara ett frivilligt val för ungdomarna. 1862 hade lagen om årlig nattvardsgång, som tidigare varit obligatoriskt för konfirmationen, upphört att gälla.

Relaterade inlägg: