Hur ska man leva enligt islam?

Innehållsförteckning

Hur ska man leva enligt islam?

Hur ska man leva enligt islam?

Ordet islam betyder fred och innebär att människan ska leva i fred med Gud. De fem pelarna som utgör grunden i den muslimska tron är trosbekännelsen, bönen, skatten, fastan och vallfärden. Trosbekännelsen lyder: ”Det finns ingen gud utom Gud och Muhammed är hans profet”.

Vad gör man innan man ber?

Innan man förrättar salat skall man förbereda sig och uppfylla sex villkor. Om något av villkoren inte uppfylls är bönen ogiltig. ... Vara kroppsligen ren, ha rena kläder och ha en plats där salat kan utföras. En muslim bör alltid hålla sin kropp ren, likaså sina kläder och sin bostad.

Hur ber man på svenska islam?

Bönen: Den näst viktigaste plikten för en troende muslim är att be fem gånger om dagen, på morgonen före soluppgången, mitt på dagen, på eftermiddagen, på kvällen och efter solnedgången. ... Med ansiktet vänt mot Mekka upprepar man trosbekännelsen och bönerna.

Hur man ber steg för steg?

För in vatten i näsborrarna med höger hand och fräs ut med vänster hand. Upprepa detta tre gånger. Grunden är att kombinera steg 3 och 4 genom att med höger hand föra in vatten i mun och näsa samtidigt, och sedan spotta ut vattnet ur munnen och fräsa ut det ur näsan med vänster hand.

Hur ber man Tarawih bönen?

Enligt de lärda är sunnan åtta rak'at och det är rekommenderat att utföra tolv [ytterligare] rak'at.”

Hur ber man witr bönen?

Det är rekommenderat att be witr tidigt om man tror att man inte kommer att vakna under den senare delen av natten. Det är dock rekommenderat att vänta och be den under den senare delen av natten om man tror att man kommer att kunna vakna upp då.

Relaterade inlägg: