Hur man som föräldrar kan stödja sitt barn när barnet har drabbats av psykisk ohälsa?

Innehållsförteckning

Hur man som föräldrar kan stödja sitt barn när barnet har drabbats av psykisk ohälsa?

Hur man som föräldrar kan stödja sitt barn när barnet har drabbats av psykisk ohälsa?

Stöd eller avlastning från kommunen. Du kan kontakta kommunens socialtjänst för att få råd och stöd. Det kan till exempel vara stöd som förälder eller att familjen behöver avlastning. En del saker som du kan få hjälp med kan du anmäla dig till själv.

När man känner sig som en dålig mamma?

Ett symtom på depression är att känna sig hemskare än vad man egentligen är. Depression är en behandlingsbar sjukdom, som behöver upptäckas och behandlas så snart som möjligt. Därför är det viktigt att ta känslor som att man är en dålig mamma och inte orkar med sina barn på allvar.

Varför blir jag så arg på mina barn?

Bråk mellan föräldrar och barn startar ofta med att föräldern blir provocerad av någonting som barnet säger, gör eller inte gör. Hur nära du som förälder har till att bli provocerad och bli arg beror ofta på hur du själv mår, vilken ork och vilket tålamod du har.

När man inte räcker till som förälder?

Våga välja bort – för att räcka till Som tvåbarnsförälder ska din energi och din uppmärksamhet plötsligt ska räcka till för fler. Vad kan man då göra både för att orka, och för att komma ifrån känslan av att inte räcka till? – Att våga välja bort på andra plan i livet under den här tiden blir ju än viktigare.

Hur påverkas barn av psykisk ohälsa?

Det finns ett starkt samband mellan psykisk sjukdom hos föräldern och psykisk ohälsa hos barnet. Barnen tycks även ha en förhöjd risk att utveckla psykisk och fysisk ohälsa som unga vuxna. En förälder som är psykiskt sjuk kan till stor del fungera bra i vardagen.

Kan barn bli sjukskrivna?

Vi vet att det idag är långa väntetider till BUP och även för akuttider. Under tiden så är det idag inte heller möjligt för barnet/ungdomen att sjukskriva sig för de jobbar inte utan går i skolan. För den drabbades föräldrar blir det inte heller möjligt att sjukskriva sig eftersom de inte är sjuka.

Hur är det att vara ensamstående mamma?

Så här sakligt sammanfattar en av mammorna svårigheterna med att vara ensamförälder: Att alltid stå ensam när det händer saker och ting. Att inte kunna berätta allt för någon som älskar barnen lika mycket som jag. Att aldrig bli respekterad av grannar och andra barn på samma sätt som om man vore sambo eller gift.

Är jag för hård mot mina barn?

Barn behöver mjukhet, värme, villkorslös kärlek och snälla vuxna. Det hårda, kalla och stränga är ingenting alls för barn. Det är ibland svårt för vuxna att förhålla sig som ovan då man är just hårt präglad och de inre rösterna ger uttryck för att man ska vara auktoritär, vilket oftast innebär förtryckande.

Relaterade inlägg: