Kan en katt gå på ett brutet ben?

Innehållsförteckning

Kan en katt gå på ett brutet ben?

Kan en katt gå på ett brutet ben?

Ofta får man inte komma åt att röra benet, och katten drar sig ofta undan och vill vara ifred. Ibland äter katten som vanligt trots sitt brutna ben och ibland vill den inte äta. Om man misstänker att katten har brutit benet så bör man se till att den hålls lugn och stilla, och uppsöka veterinär akut för hjälp.

Hur länge kan en katt leva med artros?

En del katter med artros kan leva ett obesvärat liv under många år. ... Hälta och stelhet kan ses när katten reser sig efter vila. Katter visar ibland inte symtom förrän de får svårigheter med att hoppa upp.

Vad gör man om en katt brutit benet?

Större ben, som lårbenet, behöver oftast intern fixering, medan tår och nedersta delarna av fram- eller bakben kan läka med gips eller skenor. Gipsning och spjälning – Detta är ofta en behändig metod vid behandlingen av många frakturer på de nedersta delarna av fram- och bakben, dvs nedanför armbåge respektive knä.

Hur vet jag om min katt brutit benet?

Om ett fram- eller bakben är brutet ses hälta, ofta blockhälta (katten stödjer inte alls på benet) och benet kan ha en onormal ställning. Om benet inte är helt av eller om benbitarna ligger nära varandra och är inbäddade i starka muskler kan hältan vara mindre påtaglig.

Hur vanlig är Vingelsjuka hos katt?

Sjukdomar orsakade av virus kan oftast inte botas och det gäller tyvärr även vingelsjuka. Som sjukdomsnamnet antyder är vinglighet ett tydligt symtom. Vingelsjuka katt är detsamma som felin bornasjuka. Sjukdomen är tämligen ovanlig i Sverige.

Relaterade inlägg: