Vad gäller vid obetald hyra?

Innehållsförteckning

Vad gäller vid obetald hyra?

Vad gäller vid obetald hyra?

För att en hyresgäst ska få bo i en hyresrätt krävs det att hyresgästen betalar hyran. I det fall en hyresgäst inte betalar sin hyra har hyresvärden rätt att avhysa (ett annat ord för vräka) hyresgästen, oavsett omständighet. Obetald hyra är alltså en grund för vräkning.

Vad gäller vid avhysning?

Hyresgäst ska lämna bostaden tre veckor efter vräkning För att få bo i en hyresrätt krävs det att man betalar hyran. Om hyresgästen inte betalar hyran har hyresvärden rätt att avhysa hyresgästen, oavsett omständighet. Uppstår en sådan situation har hyresgästen tre veckor på sig att betala sin skuld för att få bo kvar.

Vad finns det för skäl till att vräka en person från dennes bostad?

För att en vräkning av en hyresgäst ska kunna ske måste du som hyresgäst ha: Betalat hyran för sent flera gånger, eller inte alls betalat den. Betett dig på ett störande, hotfullt eller opassande sätt. Stört grannarna och deras bostadsmiljö ett flertal gånger.

För vilken månad betalar man hyra?

Hyran för bostaden betalas i förskott varje månad. Senast den sista vardagen i månaden ska alltså nästa månads hyra vara inbetald till oss. Tänk på att alltid betala hyran i tid och att många överföringstjänster oftast tar några dagar på sig innan pengarna finns på vårt konto.

Vilken dag betalar man hyra?

Hyra i pengar skall betalas senast den andra dagen efter hyresbetalningsperiodens början, om inte något annat har avtalats om betalningstiden. Som hyresbetalningsperiod anses en månad eller någon annan tidsperiod för vilken hyran enligt avtalet skall betalas.

Relaterade inlägg: