Vad gör man vit choklad av?

Innehållsförteckning

Vad gör man vit choklad av?

Vad gör man vit choklad av?

Vit choklad innehåller varken kakaomassa eller kakaopulver, utan endast kakaosmör. Därför är den vit till färgen.

Hur gör man choklad av kakaobönan?

Här mals bönorna i en kakaokvarn i en liten chokladfabrik i Oaxaca. De flesta kakaobönor exporteras runt om i Europa. På Chokladfabriken rostas bönorna för att utveckla sina smaker och aromer. Efter rostningen skalas och mals bönorna och chokladen kan tillverkas.

Finns det någon choklad som inte innehåller spår av nötter?

Lyckorus of Sweden tillverkar vegansk choklad utan sex av de vanligaste allergenen. All deras choklad är fri från nötter, jordnötter, gluten, mjölk, ägg och soja, då varumärket grundades av en allergiker, som ville skapa en vegansk kvalitetschoklad för alla.

Hur hör man vit choklad?

Vit choklad är sötare än mörk choklad och passar bra i olika desserter. Vit choklad är till skillnad från annan choklad tillverkad av endast kakaosmöret som är fettet från kakaobönan. I annan choklad ingår även själva kakaomassan som ger både smak och den mörkare färgen. Vit choklad smaksätts ofta med vanilj.

Hur utvinns choklad ur Kakaofrukten?

Det krävs många moment för att göra choklad av kakaobönorna. Första momentet i chokladtillverkningen är att skörda kakaofrukten för hand, de bryts upp och bönorna plockas ut. Bönorna får sedan jäsa, vilket är en viktig process som gör att aromämnena utvecklas.

Relaterade inlägg: