Vad gör man när man blästrar?

Innehållsförteckning

Vad gör man när man blästrar?

Vad gör man när man blästrar?

Blästring avlägsnar rost, smuts, färg och olika beläggningar på ett effektivt sätt samtidigt som det också är en effektiv förbehandling inför rostskyddsmålning och annan ytbehandling.

Vad menas med blästring?

Blästring är en verkstadsteknisk metod som innebär att man med en stark gasström blåser partiklar mot en yta, varvid ytan renas, eller omformas.

Hur funkar en Blästerklocka?

En friblåsande bläster, blästerklocka använder lika mycket eller mer. Det tryck som används blir avgörande för om en kompressor ska orka med. Vid effektiv blästring behövs upp mot 7 Kg i tryck men då deformeras karosseriplåt kraftigt. Allt beror på vilket tryck man har och hur effektivt man vill att det ska avverka.

Vad ska man ha för Blästersand?

Den skarpkantiga stålsanden används för rengöring, rost och färgborttagning på grövre detaljer där blästermedlet kontinuerligt återanvänds, t. ex. blästerstationer. Som blästersand lämpar sig den runda stålsanden bäst för blästerautomater av olika slag t.

När använder man Vattenblästring?

När vi vattenblästrar tillsätts inget blästermedel, utan en vattenstråle under högtryck blästrar bort beläggningen eller smutsen. Vattenblästring passar därför för lättare smuts och när ytan inte ska påverkas, men klarar inte hårdare beläggningar eller arbeten.

Hur fungerar en Sodabläster?

Med ett enkelt vridmoment på munstycket kan du byta från slitande blästring, lämpligt för svåra rostangrepp, till skonsam borttagning av färg med sodablästring. Eller en kombination av båda. Med olika inställning på munstycket kan Sodablästern användas på underlag som rostfritt, krom, aluminium eller glasfiber.

Hur fungerar Vattenblästring?

Vattenblästring är en miljövänlig rengöringsmetod som effektivt avlägsnar smuts, fett, korrosion, färg och klorider. Vi vattenblästrar med ett tryck mellan 22 bar. Efter vattenblästring är ytan redo att repareras eller ytbehandlas. Vattnet som används till blästringen omhändertas och renas.

Vad betyder Bläster?

Bläster är en anordning som alstrar en kraftig ström av luft eller gas. Ord som blästluft och blästerluft används också.

Vad kostar det att blästra?

Vad kostar det att blästra i princip en hel kaross? Dem som blästrar åt mig tar 300kr/timme.

Vad är bäst att blästra med?

Riktigt skonsam blästring kan man göra med soda som är ett icke slipande material. Sodan är bäst på färg, men tar även bort mindre rostangrepp. En annan intressant metod är att blästra med kolsyreis. Denna metod "spränger" bort smuts och färg och lämnar inga spår efter sig annat än den smuts man blästrat bort.

Relaterade inlägg: