Vad använder man en Sloda till?

Innehållsförteckning

Vad använder man en Sloda till?

Vad använder man en Sloda till?

Sloda: Att jämna ut betongen medan den är våt med ett redskap som är som en stor bred platta som man gungar över betongen.

Varför ska man vattna betong?

Under tiden som betongen härdar klart är det viktigt att man håller den blöt och hindrar uttorkning. Se bara till att du inte vattnar med en för hård stråle för då riskerar du att spola bort ytskiktet. Använd gärna en lätt duschstråle och vattna gärna så snart som möjligt efter glättning.

När kan man gjuta betong?

När du gjuter med traditionell betong, får temperaturen inte vara lägre än +5°C eftersom hållfasthetstillväxten avstannar och betongen kan gå sönder. Med Vinter betong kan du gjuta i tempe- raturer ned till –10 °C.

När ska man börja Glätta?

För att kunna färdigställa ett enskiktsgolv inom ett arbetsskift måste glättningen därför påbörjas inom 3-4 timmar efter gjutningens början. Väntetiden mellan gjutning och glättning är alltså dimensionerande för hur stora dessa ytor ska bli.

Hur lös ska betong vara?

Att betong kan ha en lös konsistens (sättmått) när den är blandad på fabrik, beror på att där tillsätter man flytmedel för att kunna styra konsistensen efter vad som ska gjutas. ex. vis en brant ramp måste ha en trögflytande betong och om man ska gjuta igen fogar på HDF-block, måste man ha lösflytande betong.

Relaterade inlägg: