Kan man använda Xylocain i underlivet?

Innehållsförteckning

Kan man använda Xylocain i underlivet?

Kan man använda Xylocain i underlivet?

Att smörja sig kan vara att sätt att vänja huden i underlivet vid beröring. Xylocain finns också som salva, men salvan kan ibland svida och ska därför undvikas. Du kan också använda en bedövningskräm som heter Emla, men den kan också svida.

Varför får man kramp i underlivet?

Orsaken till vaginism är inte helt känd, men du kan vaginism om du tidigare varit med om sex som gjort ont av någon anledning. Det kan också bero på att du blivit skrämd eller rädd för att föra in något i slidan. Kvinnor i alla åldrar kan ha vaginism.

Vad är Xylocain?

Vad Xylocain är och vad det används för Xylocain salva innehåller ett lokalbedövningsmedel och har smärtstillande effekt. Xylocain salva stör ej sårläkningen. Xylocain salva används för att lindra smärta vid t ex insektsbett, sår- och brännskador, såriga bröstvårtor i samband med amning samt inför rengöring av sår.

Varför har jag kramper i magen?

Att vara öm i magen, ha kramp eller gaser i magen kan också bero på IBS. Även förstoppning kan orsaka smärtor. Ibland är diarré och kramp i övre delen av magen tecken på infektioner. Allvarligare smärtor beror i vissa fall på magsår eller inflammation i bukspottkörteln.

Varför har man ont i nedre delen av magen?

Smärta på högra sidan av nedre delen av buken kan bland annat bero på blindtarmsinflammation. Smärta på vänstra sidan kan däremot till exempel vara ett tecken på divertikulit. Ibland kan smärtan även kännas i övre delen av buken, vilket kan innebära att det inte är fråga om ett gynekologiskt besvär.

Relaterade inlägg: