Vad gör man när Bean skär sig?

Innehållsförteckning

Vad gör man när Bean skär sig?

Vad gör man när Bean skär sig?

Skulle man vara lite för snabb med smöret, så att såsen börjar skära sig, så brukar det hjälpa om man tillsätter ett par matskedar kallt vatten och vispar intensivt.

Hur fixar man en Bea som skurit sig?

Om olyckan är ute och bearnaisen har skurit sig finns det lite olika alternativ : Få ner temperaturen genom att vispa med lite kallt vatten. Få ner temperaturen genom att slå ut en till äggula och långsamt vispa ner den skurna såsen i den extra gulan.

Hur får jag min bearnaisesås tjockare?

Du kan prova att vispa upp en ny äggula och sedan tillsätta den tunna såsen under vispning. Först droppvis och efter en stund i en fin stråle. Det brukar funka för det mesta (funkar också om såsen är skuren). Såsen hade inte skurit sig och det stod att smöret skulle vara hett när man körde den i matberedaren.

Hur får man en Bea tjockare?

Just denna lätta och fluffiga konsistens är också viktig för att såsen inte ska upplevas som så fet. Luftigheten får man genom att verkligen låta äggulorna och reduktionen bli krämiga under vispning och genom att tillsätta vatten. Vattnet är även en viktig del under tiden man tillsätter det skirade smöret.

Varför tjocknar inte Hollandaisesåsen?

Om såsen inte vill tjockna så beror det sannolikt på att smöret vispats in för snabbt. Detta kan lösas med att först ljumma en tillredningsskål med hett vatten. Tillsätt 1 tsk citron och 1 msk av såsen i skålen. Vispa tills sås och citron binder ihop.

Relaterade inlägg: