Vad hjälper mot Analsprickor?

Innehållsförteckning

Vad hjälper mot Analsprickor?

Vad hjälper mot Analsprickor?

Behandling. Du kan behöva få mer behandling om du har mycket besvär eller om sprickan inte läker. Du kan till exempel få recept på salvor och andra läkemedel som gör att musklerna runt ändtarmsöppningen slappnar av. En injektion med botox kan också hjälpa, särskilt om sprickan har svårt att läka.

Hur läker man sår i rumpan?

Bölder och fistlar runt ändtarmsöppningen En böld är en ansamling av var i vävnaden runt ändtarmsöppningen. Bölden kan ibland utvecklas till en liten kanal mellan ändtarmen och huden utanför ändtarmsöppningen, en så kallad fistel. För att bli av med bölden eller fisteln behövs oftast en operation.

Vad hjälper mot hemorrojder?

Vad kan jag göra själv?

  • Drick vatten, ät fiberrik mat. Förstoppning ökar besvären om du har hemorrojder. ...
  • Rör på kroppen. Det går att förebygga besvär av hemorrojder genom att du regelbundet rör på kroppen. ...
  • Undvik påfrestningar. ...
  • Tvätta bara med vatten. ...
  • Tryck försiktigt. ...
  • Lindra besvären.

Vad beror analfissur på?

Analfissurer uppstår sannolikt genom "trauma" från fekalier. Obstipation är den vanligaste orsaken till att man får en bristning av slemhinnan. Dessa rifter brukar spontanläka men kan ibland ge upphov till en analfissur.

Vad är det som kliar i rumpan?

Klåda i eller runt ändtarmsöppningen är vanligt hos både vuxna och barn. Klådan kan bero på olika saker, som att huden runt ändtarmsöppningen har tvättats för ofta, hemorrojder eller springmask. Det kan också klia utan att det finns någon orsak.

Relaterade inlägg: