Vad gör man om man hittar en bortsprungen katt?

Innehållsförteckning

Vad gör man om man hittar en bortsprungen katt?

Vad gör man om man hittar en bortsprungen katt?

Ett bortsprunget djur räknas oftast som hittegods. Om du tar hand om ett bortsprunget djur är du skyldig att kontakta polisen. Tänk dock på att katter kan ströva fritt utan att vara bortsprungna. Katter klassas därför i många fall inte som hittegods.

Hur ser man om katten har ett chip?

Chip-koll kan göras gratis hos t ex veterinär eller polis men också på många katthem. Ring alltid innan du åker dit med katten! Är katten chip-märkt så kan du sedan söka efter ägarens kontaktuppgifter i de ägarregister som finns, eller få hjälp att göra detta.

Vad ska man göra med en död hamster?

För större djur bör du kontakta en veterinär. Små sällskapsdjur t. ex. hamster, marsvin, undulat: Kan lämnas hos veterinär för kremering, får grävas ner och enstaka djur kan läggas i kärlet för restavfall.

Vilket Chipnummer har min katt?

Tatuering. Tatuering av ID-nummer sker oftast i kattens vänstra öra. Vanligtvis består det tatuerade ID-numret av fyra till sex tecken – bokstäver och siffror i kombination. Tatuering av ID-nummer endast utföras av veterinär och under förutsättning att katten är sövd, har fått bedövning eller sedering (lugnande medel).

Är det lag på att chip katt?

Märkning. Det finns inga krav på att märka en katt som bara ska vistas i Sverige. Men om du ändå vill märka din katt ska du vända dig till en veterinär eller id-märkare. ... Om katten ska resa till ett annat EU-land eller resa in till Sverige måste den vara märkt med ett chip som uppfyller vissa krav.

Får man väja för katt?

På körskolor lär still till och med ut att man inte ska väja för katter eller tvärnita när det finns trafik runtomkring pga att det kan orsaka större risker, tragiskt att katten dog men sån är risken när man har utekatter.

Relaterade inlägg: