Vad har hänt med Migrationsverket?

Innehållsförteckning

Vad har hänt med Migrationsverket?

Vad har hänt med Migrationsverket?

Den ändrades den svenska migrationslagstiftningen. Förändringarna innebär bland annat att tidsbegränsade uppehållstillstånd är huvudregel och att nya krav ställs på alla som ansöker om permanent uppehållstillstånd.

Vad krävs för att få ett fortsatt uppehållstillstånd om förhållandet upphört?

Förhållandet ska ha varit seriöst från början och inte helt kortvarigt. Det måste framstå som sannolikt att kränkningarna har ägt rum. Det är viktigt att du berättar för Migrationsverket om du eller ditt barn har behandlats illa.

Vad händer med uppehållstillstånd?

Frågor om uppehållstillstånd regleras i utlänningslagen. En utlänning som beviljats uppehållstillstånd har garanterat uppehållstillstånd perioden ut, oavsett om denne skiljer sig under denna period. När uppehållstillståndet sedan gått ut måste dock utlänningen ansöka om förlängt uppehållstillstånd.

Kan man förlora sitt uppehållstillstånd?

En utlänning kan förlora sitt uppehållstillstånd om han eller hon flyttar från Sverige, har ljugit eller förtigit omständigheter av betydelse i sin ansökan om uppehållstillstånd i Sverige eller gör sig skyldig till ett allvarligt brott och döms till utvisning.

Kan man dra tillbaka uppehållstillstånd?

Ett permanent uppehållstillstånd kan återkallas om en person medvetet lämnat felaktiga uppgifter som ledde till att uppehållstillståndet beviljades eller medvetet förtigit omständigheter som varit av betydelse för att få tillståndet (7 kap. 1 § 1 st. utlänningslagen). ... 4 § utlänningslagen).

Kan du förlänga ditt uppehållstillstånd?

  • När ditt tidsbegränsade uppehållstillstånd slutar gälla kan du ansöka om förlängning. Du kan få förlängt uppehållstillstånd om du fortfarande behöver skydd. I vissa fall kan du också få uppehållstillstånd om du har andra skäl för att stanna i Sverige. Läs mer om att förlänga ditt uppehållstillstånd för dig som har sökt asyl.

Hur länge gäller ett uppehållstillstånd för besök i Sverige?

  • Ett uppehållstillstånd för besök gäller som längst upp till ett år, men oftast högst sex månader. En person som vill besöka Sverige kortare tid än tre månader behöver inget uppehållstillstånd, men kan behöva ett visum. Ett visum är ett tillstånd för att tillfälligt resa in och vara i ett land under högst 90 dagar.

Vad innehåller uppehållstillståndskortet?

  • Uppgifter som kortet inne­håller. Uppehållstillståndskortet innehåller bland annat uppgifter om vilken typ av tillstånd du har fått och hur länge ditt kort gäller. Dina individuppgifter finns också med på kortet.

Vad är uppehållsrätt?

  • De heter uppehållstillstånd respektive uppehållsrätt. Uppehållsrätt gäller EU-medborgare och så kallade varaktigt bosatta i andra EU-länder. Det finns flera kriterier som måste vara uppfyllda för att man ska anses ha uppehållsrätt. Är kriterierna uppfyllda har man uppehållsrätt per automatik.

Relaterade inlägg: