Vad lindrar stark mat?

Innehållsförteckning

Vad lindrar stark mat?

Vad lindrar stark mat?

Drick te. Japp, är du medveten om att du är lite känslig mot heta såser gör du rätt i att ha en liten tekopp vid sidan av. Grönt te med honung eller socker hjälper till att neutralisera de starka kryddorna. Ta en klunk te och svettningarna i pannan är ett minne blott!

Hur får man bort hettan i maten?

Om du skulle ta för mycket peppar, chili, sambal oelek eller någon annan stark krydda, tillsätt då mera fett t. ex. vispgrädde , smör eller olja så rundas hettan av. Rapsolja, vispgrädde, smör och crème fraiche är perfekt att tillsätta om du kryddat för starkt.

När något är för starkt?

Ta gärna något mer substantiellt än bara vätska, typ potatis, rotsaker eller liknande. Ett annat knep är att servera något svalkande till som yoghurt med riven gurka kryddat med färsk mynta och lite salt eller en sallad på linser eller bönor. Banan, ananas eller annan frukt kan också funka som eldsläckare.

Vad händer när man äter stark chili?

Tidigare forskningsresultat har bland annat visat att kryddstark mat kan påverka och förbättra ämnesomsättningen, ge positiv effekt på bakteriefloran i magen samt ha en antiinflammatorisk effekt.

Hur får man bort Fläsksmak?

Det är ett magert, relativt mört kött med en mild fläsksmak som därför passar utmärkt att tillaga i en god marinad. För att riktigt fram den djupa och fylliga köttsmaken ska du behålla en eventuell fettrand vid stekningen. Fettet är en smakbärare av rang! Skär därför hellre bort fettet efteråt om så önskas.

Relaterade inlägg: