Vad gör revisionsbyråer?

Innehållsförteckning

Vad gör revisionsbyråer?

Vad gör revisionsbyråer?

Många revisionsbyråer erbjuder flera andra tjänster utöver ren revision såsom biträde med bokföring och upprättande av löpande redovisning, skatterådgivning och upprättande av deklarationer.

Varför gör man revisioner?

Att låta en revisor genomföra en revision på företaget ger dig trygghet och bättre kontroll över verksamheten. Du får en kvalitetsstämpel på hur väl processer och rutiner fungerar och att företagets finansiella rapporter är i sin ordning.

Vad ska jag plugga för att bli revisor?

För att få jobbet som revisorsassistent, Audit associate, behöver du en kandidatexamen inom ett ekonomiskt ämne. Det behöver inte vara företagsekonomi. Efter minst 3 år som Audit associate har du möjlighet att skriva provet för att bli auktoriserad revisor.

Hur fungerar redovisning och revision i ett företag?

De största skillnaderna mellan redovisningsbyråer och revisionsbyråer ser man utan tvekan i deras arbetsuppgifter. Medan redovisningsbyrån sköter all redovisning granskar revisorn redovisningen och bekräftar att den är korrekt. Som företagare kan du alltså inte ha en person som sköter båda delar.

Hur fungerar revision i ett företag?

Revisorn ska granska företagets bokföring och redovisning. En revision är en oberoende granskning som visar hur väl företagets rutiner fungerar, att alla intäkter och kostnader redovisas och att inget glömts bort. Revisorn ska också granska viktiga beslut som fattas i företaget.

Relaterade inlägg: