När är inspark?

Innehållsförteckning

När är inspark?

När är inspark?

I den likabehandlingsplan som ska finnas på skolan har du som elev rätt att vara med och tycka till. Om det inte redan står vilka regler som gäller för nollning på skolan kan du ta upp det med någon i skolans personal, så kan det skrivas in i likabehandlingsplanen.

Hur länge pågår nollning?

Bakom nollningen ligger månader av planering och förberedelser, allt för att du som nybliven student ska lära känna Högskolan, dina kursare och din nya hemstad. Nollningen är en tio dagar lång fest för dig som är ny student.

Vilka gymnasium har inspark?

  • Aplaredskolan. Aplared, morgonturer. ...
  • Asklandaskolan. Asklandskolan, morgonturer. ...
  • Borgstenaskolan. Borgstenaskolan, morgonturer. ...
  • Bredaredskolan. Bredaredskolan, morgonturer. ...
  • Byttorpskolan. Byttorpskolan, morgonturer. ...
  • Dalsjöskolan. Dalsjöskolan, morgonturer. ...
  • Daltorp F-6 Kronäng 2. Daltorp, morgonturer. ...
  • Dannikeskolan.

Vad ska man ha på sig på nollning?

Vad behöver jag ha med mig? Det mesta som du behöver under nollningen är antingen gratis eller kan köpas på plats. I slutet på nollningen anordnas en finare sittning, så det kan vara bra att ha med sig finkläder (klädkod: mörk kostym).

När börjar nollningen Uppsala?

Upprop
DatumMåndag 17 januari 2022 Campus Uppsala: kl 09.15, Campus Gotland: kl 09.15,
Tid och platsPreliminärt schema för vt22, Hälsa och förebyggande av ohälsaI

Hur är det att plugga på LTH?

LTH:s campus Trots all avancerad forskningsintensiv verksamhet och alla studenter som ryms på LTH så har Campus stora grönytor och även en liten sjö, med det talande namnet sjön Sjön, på området. Det finns gott om gräsmattor att ha picknick och plugga på. Eller bara att lapa sol på mellan föresläsningarna.

Vilka skolor har nollning?

Gymnasieskolor. På främst de tekniska gymnasierna har det länge funnits en tradition av nollning; på senare tid har traditionen spridits till fler gymnasieskolor. Gymnasienollning sker på vissa skolor utan skolledningens godkännande, utanför skoltid och av äldre elever.

Vad är Insparksvecka?

Nollning, inspark eller mottagning är beteckningar för initieringsriter för nya studerande vid en skola, anordnade av äldre studenter. Syftet är att snabbt få de nyantagna studenterna att lära känna varandra och ge dem en positiv inledning på sina studier.

När börjar insparken Uppsala?

Insparken brukar dra igång i samband med skolstart, och avslutas efter ungefär en månad med en stor gasque. När uppropet närmar sig kan du hålla utkik i mail-inkorgen eller på Studentportalen, där ett brev från dina framtida faddrar väntar!

Relaterade inlägg: