Vad kan man läsa på folkhögskola?

Innehållsförteckning

Vad kan man läsa på folkhögskola?

Vad kan man läsa på folkhögskola?

folkhögskolan läser du ofta utifrån breda teman. Det är alltså kunskaper motsvarande gym- nasieämnena som räknas. Folkhögskolorna kan också ge intyg om särskild behörighet i olika ämnen utöver de som ingår i den grundläggande behörigheten. Vilka ämnen som erbjuds varierar från skola till skola.

Varför ska man gå på folkhögskola?

folkhögskola tas du på allvar och din åsikt är viktig. Du uppmuntras att vara med och skapa din utbildning. Varje deltagare förväntas delta och bidra, vilket gör att utbildningen också är ett sätt att växa som människa. Gemensamt för personer som går på folkhögskola är att de har gjort ett eget val att studera.

Vilken kurs måste finnas på en folkhögskola?

Är du inte grundläggande behörig och vill bli det enligt folkhögskolans modell måste du studera minst ett helt år på heltid på Allmän kurs, folkhögskolans behörighetsgivande kurs. Det är den kortaste tiden. Ett år räcker under förutsättning att du har med dig minst 1600 godkända gymnasiepoäng sedan tidigare.

Får man betyg på folkhögskola?

Folkhögskolan har ett eget bedömningssystem och ger inte betyg i enskilda ämnen. Du kan alltså inte läsa upp betyg, men du som studerar på Allmän kurs kan ett studieomdöme. ... Folkhögskolan ger inte betyg och du kan därför inte föra samman ditt studieomdöme från folkhögskolan med gymnasiebetyget.

Vilken är den bästa folkhögskolan?

Göteborgs folkhögskola De är välkända för sitt arbete mot integration och mångfald. Ett av deras främsta mål är att utjämna utbildningsklyftorna mellan människor vilket gör dem till en självklar kandidat som en av Sveriges bästa folkhögskolor.

När kan man börja på folkhögskola?

Folkhögskolan är i huvudsak till för vuxna som är 18 år eller äldre, och passar många som av olika anledningar exempelvis inte har avslutat gymnasieskolan.

Relaterade inlägg: