Måste man göra teoriprovet innan uppkörning mc?

Innehållsförteckning

Måste man göra teoriprovet innan uppkörning mc?

Måste man göra teoriprovet innan uppkörning mc?

Vid körprovet ska du visa att du kan hantera fordonet i trafiken och att du kan köra med gott omdöme på ett trafiksäkert sätt. Körprovet är en kontroll av att du har de färdigheter som krävs för att få köra i trafiken. För att genomföra ett körprov måste du ha ett giltigt kunskapsprov.

Hur lång tid får det gå mellan teoriprov och uppkörning mc?

Hej. Som jag har läst mej till (och kollat med körskolan) så gäller ett godkänt kunskapsprov i 1 år. Men.... om du kör upp och misslyckas så har du bara 2 månader från första uppkörningen på dej att godkänt körprov. Klarar du inte det så MÅSTE du skriva teori-provet igen.

Kan man boka uppkörning innan teori mc?

När ditt kunskapsprov för mc är godkänt kan du boka ditt körprov. För att bli godkänd på kunskapsprovet ska du ha rätt på 52 av 65 frågor och provtiden är 50 minuter. Har du redan ett körkort för till exempel A2 och ska ta A-körkort, behöver du inte göra om kunskapsprovet. Då räcker det att göra körprovet.

Kan man göra teoriprovet innan Risktvåan mc?

Jo du kan boka teoriprovet om du vill. Men som sagts tidigare måste det ligga EFTER risktvåan dvs du kan inte skriva det nu. Och angående att det tar tid innan det registreras så avhjälps det genom att i förväg säga till läraren på riskutbildningen att han ska ta med ett intyg och skriva under.

Vad gör man på Mopedkurs?

I kursavgiften ingår all teorimaterial, lån av kläder, mopeder samt allt körning ingår. Oavsett om du behöver 4 eller x antal körlektioner ingår dessa i kursavgiften.

Hur länge är en uppskrivning giltig?

Kunskapsprovet för behörighet B (personbil) är giltigt i fyra månader. Kunskapsprovet för övriga behörigheter är giltigt ett år från provdatum.

Hur många klarar uppkörningen mc?

Efter godkänt teoriprov blir det dags för uppkörning, eller förarprov, som det heter. Enligt trafikverkets siffror för april-juni 2019 klarade 66,24 % det på första försöket för klass A (tung motorcykel). Siffran för mellanklass A2 var något högre med 69,24 %. För A1 (lätt mc) var siffran 52.46 %.

Relaterade inlägg: