Vad är en planeringsdag?

Innehållsförteckning

Vad är en planeringsdag?

Vad är en planeringsdag?

Aktiviteter som avser att bidra till politiskt fastställda mål. Aktiviteterna kopplas direkt till kommungemensamma mål eller till nämndens mål.

Får man vabba när förskolan har Planeringsdag?

Om ditt barns förskola eller skola är stängt på grund planeringsdag kan du ta ut föräldrapenning om du avstår från arbete och tar hand om ditt barn. Du får däremot inte vabba på grund av att skolan eller förskolan har stängt. Du kan anmäla när du vill men senast samma dag som du vill ha ersättning för.

Får syskon gå på fritids vid VAB?

Vid föräldraledighet har syskon inte rätt till fritidsplats. Undantag är om barnet utifrån egna behov eller familjens situation i övrigt behöver särskilt stöd i form av fritidshem. ... Undantag är om barnet utifrån egna behov eller familjens situation i övrigt behöver särskilt stöd i form av fritidshem.

Får man ansöka om VAB när man är föräldraledig?

Nej. Generellt kan den andra föräldern inte vabba om en förälder är hemma och är föräldraledig för annat barn. Om det finns särskilda skäl som gör att båda måste vara hemma får den andra föräldern ange det på ansökan om ersättning för vab. Då gör Försäkringskassan en bedömning i det enskilda fallet.

Får syskon gå på förskola vid VAB?

Får mitt friska barn gå på förskolan/skolan när jag som vårdnadshavare eller ett syskon är sjuk? Barn som har syskon, eller andra familjemedlemmar som är sjuka i covid-19 ska stanna hemma från förskolan och skolan.

Får barn gå på fritids när man är sjukskriven?

Har en elev rätt till fritidshem om en förälder är sjukskriven, arbetslös eller föräldraledig med annat barn? av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver särskilt stöd i sin utveckling i form av utbildning i fritidshem.

Kan man ansöka om föräldrapenning i efterhand?

Fråga din arbetsgivare om du vill veta vad som gäller för dig. Kan jag ansöka om föräldrapenning i efterhand? Ja, det kan du göra. Men du kan bara få föräldrapenning för högst 90 dagar tillbaka i tiden.

Relaterade inlägg: