Vad gör man på risk ettan?

Innehållsförteckning

Vad gör man på risk ettan?

Vad gör man på risk ettan?

Riskutbildning 1 är den teoretiska delen av riskutbildningen och är en obligatorisk del av din körkortsutbildning. Det är en kurs där du får lära dig om riskerna med alkohol, droger, trötthet och andra saker som kan försämra eller påverka din körförmåga.

När ska man boka halkan?

Halkbanan gör du i slutet av ”körkortsutbildningen”, efter moment motorväg. men har du kört mycket hemma så borde momenten inte vara några problem. Dom har som krav att man ska kunna köra på ett säkert sätt, att man kan kontrollera bilen fullt ut innan man får boka halkis. riskettan kan du göra när som helst.

Kan man se om man har gjort Riskettan?

Kolla med körskolan, för riskettan ska de rapportera in det. Kom ihåg sen när du gjort risk 2 att det inte körskolan som rapporterar in det till trafikverket, utan halkbanepersonalen. Men för risk 1 är det bara att kolla med skolan. De kan lätt se om du var närvarande och fixa till det om något är fel.

Vad krävs för att klara Risktvåan?

För att du ska vara så förberedd som möjligt behöver du kunna mer än att köra bilen, du behöver ha förståelse för beteende, vägunderlag och hur bilen fungerar. Detta lär du dig inom teorin. Hos oss får du tillgång till appen Mitt Körkort. Här kommer du enkelt kunna plugga teori och få de rätta verktygen inför Halkan.

Relaterade inlägg: