Var klipper man orkideer?

Innehållsförteckning

Var klipper man orkideer?

Var klipper man orkideer?

Phalaenopsis blommar länge och kan blomma flera gånger om året. Efter blomningen kan stängeln vissna ner eller fortsatt vara grön. Om stängeln vissnat och blivit brun klipper man av den vid basen. Placeras sedan plantan svalt, gärna i ett norrfönster i fyra-sex veckor.

Vad gör man med orkideer när dom slutat blomma?

När blomningen är över ska man vänta med att klippa av blomstängeln tills den torkat ihop helt. Nya knoppar kan bildas längs den gamla stängeln om den fortfarande är grön. Torkar blomstängeln bara delvis i toppen kan man klippa bort endast den torra delen och låta resten sitta kvar.

Kan man klippa bort Luftrötter?

Plantan dör inte om luftrötterna klipps eller skärs bort, men man stympar den. De är levande delar av plantan och fyller sin funktion. Testa hellre att leda ner dem i krukan. Där kan luftrötterna utveckla vanliga rötter.

Hur ta hand om Brudorkide?

Skötsel av brudorkidé:

  1. Ställ ljust, ej direkt ljus på sommaren.
  2. Vattna ofta, ge näring en gång i månaden.
  3. Sprejduscha ofta, men inte direkt på blommorna.
  4. Använd orkidéjord.
  5. Sänk värmen under hösten (viloperioden).

Varför har min Orkide tappat bladen?

Det är lätt att se om orkidén har fått för lite eller för mycket vatten. Är den för torr blir bladen slappa och rynkiga, de nedersta bladen kan bli bruna och torra vid långvarig torka. ... För mycket vatten, ofta i kombination med för lite ljus, gör att bladen blir gula och lossnar.

Relaterade inlägg: