Vad gör en fondmäklare?

Innehållsförteckning

Vad gör en fondmäklare?

Vad gör en fondmäklare?

En aktiemäklare/fondmäklare gör upp affärer om köp och försäljning av aktier/fonder och liknande värdepapper för kunders räkning. Även rådgivning om vilka företag de ska köpa aktier i och vilka aktier/fonder det är fördelaktigt att sälja ingår i arbetet.

Vad gör man som finansmäklare?

En mäklare inom finans ger kunder förslag till köp och försäljning av aktier, obligationer och andra värdepapper. Mäklaren tar på kundens order hand om inköp och försäljning av värdepapper. Beroende på arbetets inriktning kan man kallas aktiemäklare/fondmäklare, penningmarknadsmäklare eller optionsmäklare.

Hur blir man finansman?

Mäklare inom finans har traditionellt en examen som civilekonom eller civilingenjör med inriktning industriell ekonomi. För att arbeta som aktiemäklare krävs även en specialistlicens genom SwedSec-utbildning.

Hur lång utbildning aktiemäklare?

Civilingenjörsutbildningen Industriell ekonomi är 300 poäng, vilket motsvarar fem år.

Hur blir man rik som ekonom?

– Om du inte har ärvt mycket pengar, vunnit på spel eller har ett välbetalt jobb gäller en sedan länge vedertagen grundregel: minimera dina utgifter och maximera dina inkomster. Därefter spara så mycket som möjligt över en längre tid. Gärna i aktier och fonder!

Vad krävs för att bli aktie mäklare?

Vilken utbildning krävs för att bli aktiemäklare I Sverige har aktiemäklare traditionellt en civilekonomexamen eller civilingenjörsexamen - i sistnämnda fall ofta i industriell ekonomi (det kan dock vara andra ingenjörsexamina med exempelvis fokus på matematik eller fysik).

Relaterade inlägg: