Vad gör man i en butik?

Innehållsförteckning

Vad gör man i en butik?

Vad gör man i en butik?

Förutom försäljning ingår ofta kassatjänstgöring och redovisning av dagens kassa. Som butiksbiträde deltar du också ofta i beställning, uppackning, prismärkning och påfyllning av varor. Det gäller att alltid bemöta kunderna väl, plocka, städa, prismärka och se till att varor exponeras på ett attraktivt sätt.

Varför vill du jobba som butikssäljare?

Arbetsuppgifterna är oftast att ge råd till kunder, fylla på varor och att hantera kassa. I många mindre butiker sträcker sig dock arbetsuppgifterna längre än så. Då kan du få jobba med att marknadsföra butiken, hålla kontakt med leverantörer och partners, och mycket mer.

Vad är en butikssäljare?

  • En person är ofta ansvarig för en varugrupp och ser till att allt som gäller till exempel grönsaker, mejerivaror, sportartiklar eller damkläder är i ordning. En butikssäljares två viktiga egenskaper för att bli en riktigt bra butikssäljare är - servicekänsla och att kunna ge kunderna ett bra bemötande.

Vilka egenskaper är viktiga för att bli butikssäljare?

  • En butikssäljares två viktiga egenskaper för att bli en riktigt bra butikssäljare är - servicekänsla och att kunna ge kunderna ett bra bemötande. Används egenskaperna rätt får kunden oftast en positiv upplevelse av butiken. Det stärker butikens varumärke och konkurrenskraft vilket ökar chanserna att kunderna återkommer.

Hur arbetar du som butiksbiträde?

  • Att arbeta som butiksbiträde innebär att du har en säljande roll. Som butiksbiträde i butik eller varuhus kan du sälja många olika varor, från nyskördade grönsaker till avancerad elektronik. Det är viktigt att vara lyhörd och kunna svara på kundernas frågor om olika varor, samt att kunna ge kunden råd om skötsel.

Relaterade inlägg: