Vad är Pensionsmyndigheten?

Innehållsförteckning

Vad är Pensionsmyndigheten?

Vad är Pensionsmyndigheten?

Vårt uppdrag är att administrera och betala ut den allmänna pensionen och samtidigt informera om hela pensionen oavsett om du är pensionssparare, blivande pensionär eller pensionär. Vår vision är: Vi gör pensioner enklare. Pensionsmyndigheten har i uppdrag att administrera och betala ut den allmänna pensionen.

Var kan man få hjälp med pensionen?

Statens servicecenter ansvarar för servicekontoren. På servicekontoren kan du få hjälp i ärenden som rör Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan, Skatteverket och Arbetsförmedlingen. Det finns cirka 120 servicekontor från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Hur många jobbar på Pensionsmyndigheten?

Pensionsmyndigheten har cirka 1 400 anställda på åtta orter runt om i landet.

Vem ska man prata med om pension?

Pensionsmyndighetens partner är kommuner, myndigheter, försäkringsbolag, försäkringsmäklare, företag och andra.

Vem kan hjälpa mig med min pension?

De bolag som förvaltar dina pensionspengar brukar ofta erbjuda rådgivning och hjälpa till med planering inför pensionen. ... Är du osäker på vart du ska vända dig kan du logga in på för att få översikt av vart just din pension ligger. Det finns även rådgivare som inte är knutna till ett pensionsbolag.

Vad tjänar en handläggare på Pensionsmyndigheten?

34 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad gör en Pensionshandläggare?

Vanliga arbetsuppgifter är att svara på frågor i telefon och på e-post, samt att handlägga, utreda och fatta beslut i olika ärenden. Pensionshandläggaren ser till att göra en rättssäker och saklig bedömning och att ge ett proffsigt och vänligt bemötande.

Kan du göra en pensionsprognos på mina sidor?

  • Att logga in på Mina sidor och göra en pensionsprognos är ett bra sätt att få en uppfattning om din framtida pension och lära dig mer om hur olika händelser i livet påverkar den. Prognosen visar alla delar i pensionen, det vill säga din allmänna pension, tjänstepension och eventuellt eget sparande. Se hela din pension på Mina sidor

Vad kan du tänka på inför din pension?

  • Planera din pension. Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när du börjar planerar inför din pension. Ansök om pension. Ansök om allmän pension. Tillägg till pensionen. Du med låg pension kan ha rätt till bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. Tillbaka till toppen.

När Kan du ta ut allmän pension från 62 års ålder?

  • Du kan tidigast ta ut allmän pension från 62 års ålder. Om du är född 1958 eller tidigare kan du tidigast ta ut din pension från det att du fyllt 61 år. Ansök cirka tre månader innan du vill ha din första utbetalning. Har du arbetat eller bott utomlands bör du söka sex månader innan du vill ha din pension.

Relaterade inlägg: