Vad gör man när man har ont i armen?

Innehållsförteckning

Vad gör man när man har ont i armen?

Vad gör man när man har ont i armen?

Behandlingen består främst av sjukgymnastik. Vid kraftigare besvär kan det behövas kortisoninjektion eller operation. Ibland kan värk i armen bero på allvarligare sjukdom.

Hur kan man undvika belastningsskador?

Hur förebygger man belastningsskador? – Genom att träna upp de muskler som inte aktiveras på arbetet. Både städare och de som sitter mycket framför datorn är ofta starka på kroppens framsida. Då är det särskilt viktigt att träna upp baksidan, framförallt axlarnas baksida eftersom det på sikt förbättrar hållningen.

Vad ska man göra om man har tennisarmbåge?

Behandling av tennisarmbåge Den skadade kan bli smärtfri med avlastning från provocerande träning/belastning, några dagars inflammationshämmande medel och ett så kallat epikondylitbandage. Med detta bandage förflyttas belastningen av det gemensamma senfästet något längre ner i underarmen.

Kan man ha växtvärk i armarna?

Växtvärk är ett verkligt problem för många barn, men går över efterhand. Som vuxen kan värk i benen och ibland armarna kännas lite liknande – som “myrkrypningar” på natten eller diffus värk. I vissa fall rör det sig om brist på vitaminer och mineraler.

Relaterade inlägg: