Vad får en tandsköterska göra?

Innehållsförteckning

Vad får en tandsköterska göra?

Vad får en tandsköterska göra?

Tandsköterska assisterar tandläkaren vid undersökning och behandling av patienter. Du arbetar med att rengöra och sterilisera instrument, samt att du ser till att utrustning och arbetsmaterial är framplockade. Tandsköterska är ett yrke som utvecklats under senare år med fler självständiga arbetsuppgifter.

Är det kul att jobba som tandsköterska?

Vi utbildar och läser till Tandsköterska för vi vill göra ett bra jobb och ett vårdjobb där man gör skillnad, och vi gör ett fantastisk jobb. Det gör alla inom tandvården och hjälper personer med karies, sjukdomar och munproblematik. Vi har ett fantastisk arbete på många sätt det vill jag verkligen säga.

Vad kan tandläkaren inte delegera till tandsköterskan?

Då gäller de allmänna reglerna om att ge en god vård och gott omhändertagande enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Den som tillhör hälso- och sjukvårdspersonalen bär själv ansvaret för hur han eller hon fullgör sina arbetsuppgifter. Delegera inte vid personalbrist! så att en säker vård av god kvalitet uppnås.

Hur ser framtiden ut för tandsköterskor?

Då utbildningen är på distans så är det viktigt att man har bra disciplin och en god datavana. En skicklig tandsköterska som är attraktiv i arbetsmarknaden ska ha en hög kompetens inom tandvård men även en bra klinisk erfarenhet.

Hur mycket får en apotekare i lön?

Apotekares lön Ingångslönen för apotekare på läkemedelsföretag var år 2019 cirka 34 000 kr per månad. Efter 10 års yrkeserfarenhet var medellönen för en apotekare cirka 60 000 kr per månad. En nyexaminerad apotekareapotek hade år 2019 cirka 33 500 kr per månad.

Relaterade inlägg: