Varför skaffa PT?

Innehållsförteckning

Varför skaffa PT?

Varför skaffa PT?

Din PT kan hjälpa dig bättre om han / hon vet exakt vart du vill sluta med tränarens hjälp. Realistiskt mål som kan uppnås inom lämpligt tidsspann. Uppnås i den givna tidsramen, alternativt bryts ned till delmål inom tidsramen.

Hur kan man bli en PT?

blir du personlig tränare Du kan till exempel läsa PT-utbildningar på Yrkeshögskolan, folkhögskolor eller via utbildningar som anordnas av gym och träningsanläggningar. Men du kan även studera på högskola under tre år vilket öppnar upp för jobbmöjligheter på högre nivå som till exempel friskvårdskonsulent.

Hur ofta ska man träna med PT?

Vi rekommenderar att spendera minst fem träningstillfällen med en PT, helst upp till 20 tillfällen så att man verkligen hittar sina rutiner och når de mål man har satt upp. Man kan träna hur ofta eller hur sällan man vill, men en gång i veckan brukar vara vanligt.

Vad är PT pass?

Det handlar om att ha någon som är expert på träning och kan lära dig det du behöver kunna för att själv träna effektiv och säker träning. Det handlar också om att ha någon som ser vem du är och hur du kan träna. Det är ju faktiskt så att de kan finnas skador och andra besvär som gör att du måste anpassa träningen.

Varför träna med PT?

Din personliga tränare hjälper dig att se över ditt nuvarande träningsupplägg och nuvarande mål. Din PT hjälper dig att få till en hållbar livsstilsförändring med bra vanor och hjälper till att sätta delmål. ... Din PT hjälper dig att hitta motivation och en handlingsplan som fungerar.

Vad ska man tänka på som PT?

Som PT måste du vara duktig på att lyssna till och bygga förtroende hos dem som tränar på gymmet. Nyckeln är att lära sig att ge professionella rekommendationer och berätta hur du kan hjälpa en person att nå sitt slutmål, istället för att prata om extrapriser på PT-paket, förklarar han.

Är det svårt att bli personlig tränare?

Innan du bestämmer dig för att utbilda dig till PT undrar du antagligen hur svårt det är att få jobb som personlig tränare. Med rätt PT utbildning är svaret: inte svårt alls! Faktum är att just nu skriker branschen efter personliga tränare. Det här är inte bara tomma ord.

Relaterade inlägg: