Vad är en produktionstekniker?

Innehållsförteckning

Vad är en produktionstekniker?

Vad är en produktionstekniker?

Länken mellan konstruktion och produktion Ämnet produktionsteknik binder ihop konstruktion och produktion och du kommer få lära dig många olika arbetsuppgifter som förekommer i ett tillverkande företag. Allt från att använda olika sorters datorstyrd utrustning till planering.

Vad behöver man för att bli handläggare?

Regeringskansliet söker personer med en akademisk utbildning och ofta med tidigare arbetslivserfarenhet. Det är vanligt att handläggarna har läst ekonomi, statsvetenskap eller juridik. Vilken inriktning på studierna som passar bäst varierar beroende på arbetsuppgifter och sakområde.

Hur blir man produktionstekniker?

För att bli produktionstekniker kan man läsa till gymnasieingenjör, välj mellan design och produktutveckling samt informationsteknik. På industritekniska programmet får du en bred kunskap om industrin och kommer att få en bra grundutbildning för en framtida karriär som produktionstekniker.

Vad gör en Produktionsberedare?

Produktionsberedning innebär att man bestämmer hur exempelvis en komponent till en lastbilsmotor ska tillverkas. En ny avhandling från Högskolan Väst och Chalmers visar att det finns stor utvecklingspotential för detta planeringsarbete. Beredarens utgångspunkt är en ritning av den aktuella komponenten.

Hur får man jobb som handläggare?

Ofta räcker det med allmän "gymnasiekompetens" men ibland krävs det någon form av eftergymnasial utbildning från högskola eller yrkeshögskola. De vanligaste högskoleutbildningarna bland handläggare är beteendevetare, jurist, civilekonom/ekonom, samhällsvetare och socionom.

Relaterade inlägg: