Vad kallade Teskedsgumman sin gubbe?

Innehållsförteckning

Vad kallade Teskedsgumman sin gubbe?

Vad kallade Teskedsgumman sin gubbe?

Nu har barn över nästan hela världen fått höra om Teskedsgumman. Birgitta Andersson spelar gumman och Carl Gustav Lindstedt hennes trulige gubbe.

Vem var Teskedsgumman?

1967 års julkalender med Birgitta Andersson i huvudrollen som Teskedsgumman. Programmet lockade en stor publik och blev julkalenderns stora genombrott hos de svenska hushållen. Seriens förlaga är den norska författarens Alf Prøysens böcker om Teskedsgumman. Regi: Christina Lagerson.

Vad kallar Teskedsgumman sin man?

Teskedsgumman
Birgitta Andersson som Teskedsgumman och Carl-Gustaf Lindstedt som hennes man.
Skapad avAlf Prøysen
Första framträdande1956
SkådespelareBirgitta Andersson
Information

Vad hette Carl Gustaf Lindstedt i Teskedsgumman?

Birgitta Andersson och Carl Gustaf Lindstedt i Teskedsgumman från 1967.

Vilket år var Teskedsgumman?

Teskedsgumman med Birgitta Andersson från 1967 talas det fortfarande om och även Trolltider från 1979 räknas av många som en klassiker. Albert och Herberts jul från 1982 är en storfavorit än idag och likaså Mysteriet på Greveholm, Pelle Svanslös och Jul i Kapernaum.

Vilket år kom Teskedsgumman?

Samma saga återfinns för övrigt i den svenska TV-serien från 1973. I Sverige kom Teskedsgumman i sagoskogen 1968.

Vilket år gick Teskedsgumman som julkalender?

1967: ”Gumman som blev liten som en tesked” Teskedsgumman spelad av Birgitta Andersson med västgötadialekt och allt, blev det stora genombrottet för den tv-sända julkalendern.

Är Karl Fredrik på Österlen släkt med Carl-Gustaf Lindstedt?

Lars Lindstedt, född den , var trädgårdsmästare. Gift med Greta Höger Karlsdotter, född 1753. De var bosatta på torpet Vintorp under Farstorp i Kråkshult socken 1787 och på Tällerda Norrgård i Vetlanda socken. ... Karl Fredrik, född den 27 oktober 1787, se tab 2.

Har Pierre Lindstedt barn?

Fyller: 15 augusti 1943. Bor: På en gård i Herräng i Roslagen. Familj: Hustrun Karin Grandin och dottern Gina, 26 år. Sonen Peter, 36, och dottern Åsa, 33 år, från ett tidigare äktenskap.

När gick trolltider?

Trolltider sändes som SVT:s julkalender 1979. Serien var så uppskattad att den reprissändes i december 1985 och ännu en gång under perioden 23 december 1994 – 20 januari 1995. Christina Lagerson regisserade efter ett originalmanus av Maria och Camilla Gripe.

Relaterade inlägg: