Hur blir man av med Blöjeksem?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med Blöjeksem?

Hur blir man av med Blöjeksem?

Viktigast av allt vid behandling blöjeksem är att lufta stjärten. Låt barnet ligga med naken stjärt så mycket det bara är praktiskt möjligt. Vid rengöring av stjärten använd bad- och duscholja eller mild tvättkräm utan parfym, lufta tills huden är helt torr. Byt blöja ofta och använd stora högabsorberande blöjor.

Hur sköter man Blöjeksem?

Vad kan jag göra själv?

  1. Tvätta försiktigt med ljummet vatten och mjuk tvättlapp. ...
  2. Torka torrt eller låt huden lufttorka efter att du har tvättat. ...
  3. Låt barnet ligga utan blöja på torrt underlag och lufta stjärten.
  4. Smörj huden med zinksalva vid varje blöjbyte.

Kan eksemet vara?

Eksem är en inflammation i huden som gör att huden blir torr, röd och ofta kliar. Du kaneksem om hudens yttersta skyddande lager har skadats. Det kan bero på torr hud eller nötning. Du kan också ha kommit i kontakt med ämnen som irriterar huden eller som du är allergisk mot.

Vad är bäst mot röd rumpa?

Lufta då mer än vanligt. Istället för tvål och vatten kan du använda tvättbalsam eller barnolja. Du kan också smörja med någon av våra barnsalvor, som skyddar och gör att huden läker fortare. För att få en snabbare läkning kan det vara bra att använda en salva som innehåller zink till exempel Silon- eller Inotyolsalva.

Hur behandlar man svamp i ljumsken?

Håll huden i ljumskarna torr och använd kläder i naturmaterial som inte sitter åt. Upprätthåll en god hygien. Tvätta dig dagligen utan att gå till överdrift och torka dig noga efteråt. Om du också har fotsvamp ska du behandla den med fotsvampmedel så att den inte sprider sig.

Vad gör man när man byter blöja?

Så här byter du blöja

  1. Ta ett stadigt grepp om babyns fötter med ena handen. ...
  2. Rengör babyns rumpa med ljummet vatten eller hudvänliga Helmi Baby-rengöringsservetter. ...
  3. Huden i blöjområdet mår bra av luftbad, så låt babyn vara en stund utan blöja. ...
  4. Placera den rena blöjan under rumpan så att tejpen går bakifrån och fram.

Hur ska man torka bebis?

Torka sedan av eventuellt bajs med blöjan och vik sedan den smutsiga blöjan på mitten, under barnet. När du sedan torkar och tvättar stjärten på ditt barn kan det vara bra att använda trefingergreppet – det vill säga håll barnets båda knän med din ena hands tumme, pekfinger och långfinger.

Relaterade inlägg: