Vad består ett bokslut av?

Innehållsförteckning

Vad består ett bokslut av?

Vad består ett bokslut av?

Årsredovisningen är en offentlig handling och utgörs av företagets balans- och resultaträkning (årsbokslutet) med tillhörande noter, förvaltningsberättelse och revisionsberättelse. Noter är en specifikation som exempelvis upplyser hur tillgångar värderats eller vilka slags tillgångar som redovisas under samma post.

Hur bokför man bokslut?

När du har bokfört alla bokslutshändelser ska du bokföra årets vinst/förlust på konto [8999] och konto [2019], Årets resultat. Använder du ett program framgår det beräknade resultatet av resultatrapporten. Årets vinst [8999] bokförs mot konto [2019], Årets resultat.

Vad finns i en Balansrapport?

Balansrapporten visar företagets ekonomiska ställning vid ett specifikt tillfälle. Här redovisas vilka tillgångar som är finansierade med eget kapital respektive skulder. Den sammanställer vilka tillgångar man har och hur dessa har finansierat, denna finansiering kan antingen ske med eget kapital eller med skulder.

Vad ska finnas med i en Bokslutspärm?

Innehåll i en komplett bokslutspärm. 14. Lager, pågående arbeten, förskott till leverantörer ‐Bokslutsspecifikation, Lager: ‐Undertecknat lagerintyg, ‐Lagerlista, ‐Inventeringsinstruktion ‐Kopior på 5‐10 st inköpsfakturor (inkomna närmast innan bokslutsdagen) på större lagervärdesposter.

Måste man göra bokslut?

Alla företag och organisationer som har affärshändelser är skyldiga att varje räkenskapsår avsluta den löpande bokföringen med ett bokslut. Bokslutet måste vara i form av ett årsbokslut eller en årsredovisning. En årsredovisning är mer omfattande och skickas till Bolagsverket där den blir en offentlig handling.

Vem kan göra bokslut?

Alla företag ska varje räkenskapsår avsluta den löpande bokföringen med ett bokslut. Bokslutet kan vara antingen i form av ett årsbokslut eller en årsredovisning. Reglerna för årsbokslut och årsredovisning skiljer sig åt mellan olika företagsformer och beror även på verksamhetens storlek.

Relaterade inlägg: