Hur och varför uppstod de tre största inriktningarna i kristendomen?

Innehållsförteckning

Hur och varför uppstod de tre största inriktningarna i kristendomen?

Hur och varför uppstod de tre största inriktningarna i kristendomen?

Dessa samfund uppstod efter att den katolska kyrkan hade splittrats i början av 1500-talet. Det var den tyska munken och teologiprofessorn Martin Luther (1483-1546) som protesterade mot vissa saker han tyckte var fel inom den katolska kyrkan.

Vilka är de två största inriktningarna inom kristendomen?

Den splittrades i två inriktningar: Den ortodoxa kyrkan i öst, och den katolska kyrkan i väst. På grekiska betyder ortodox den sanna vägen, och katolsk kommer från grekiskans ord för allmän. Idag är katolicismen den största inriktningen, med över en miljard katoliker.

Vilken är den största kristna inriktningen i Sverige?

2. Katolicism - Den största inriktningen inom kristendomen. Det bor katoliker över hela världen, men mest i Sydamerika, i Södra Europa och i Afrika.

Vilken är den största kyrkan?

Notre-Dame de la Paix är en kyrkobyggnad i Yamoussoukro, officiell huvudstad i Elfenbenskusten. Den rankas av Guinness rekordbok som världens största kyrkobyggnad. Kyrkan uppfördes 1985–1989 och invigdes officiellt den 10 september 1990 av påve Johannes Paulus II.

Vad är skillnaden mellan de tre kristna inriktningarna?

Alla tre inriktningar har sakrament (heliga handlingar), men när katoliker och ortodoxer har sju sakrament, så protestantiska kyrkor har bara två (dop och nattvard). ... I de katolska och den protestantiska inriktningarna håller prästen en gudstjänst genom att läsa i Bibeln, prata och leda människor till bön och allsång.

Relaterade inlägg: