Vad är en genomförandeplan?

Innehållsförteckning

Vad är en genomförandeplan?

Vad är en genomförandeplan?

Syftet med genomförandeplanen är att skapa en tydlig struktur för genomfö- randet och uppföljningen av en beslutad insats. Genom planen tydliggörs både för den enskilde och för personalen vad som ska göras, vem som ska göra vad, när och hur [3].

Hur kan en genomförandeplan se ut?

I genomförandeplanen beskrivs hur kundens behov tillgodoses. Inom de delar där kunden klarar sig själv ska ingen text skrivas eftersom kunden inte behöver någon hjälp. Särskild information och kunskap för att kunna bemöta kunden utifrån hans/hennes individuella behov (möjligheter och svårigheter).

Vad skrivs i en genomförandeplan?

Genomförandeplanen ska skapa en tydlig struktur för det praktiska genomförandet av beslutade insatser och vara ett underlag vid uppföljningen av dessa. Genomförandeplanen ska tydliggöra för den enskilde och personalen vad som ska göras, vem som ska göra vad, när och hur.

Vad är en genomförandeplan lättläst?

Vad är en genomförandeplan? I genomförandeplanen skriver personalen vad du gör själv och vad personalen hjälper till med utifrån de mål som du varit med och bestämt. Personalen skriver när du behöver hjälp. Personalen skriver hur du vill ha hjälp.

Hur ofta ska en genomförandeplan följas upp?

Detta bör göras inom 3 månader. När och hur ska genomförandeplanen följas upp? Uppföljning av genomförandeplanen ska ske var 6:e månad eller vid ett nytt uppdrag eller insats och däremellan vid förändringar av utförandet. I genomförandeplanen ska uppföljningsdatum framgå.

Vad är det för skillnad mellan ett biståndsbeslut och en genomförandeplan?

Från biståndsbeslut till genomförandeplan Det är biståndshandläggaren eller socialsekreteraren som gör utredningen som ligger till grund för biståndsbeslutet. Genom beslutet ska vårdplan och genomförandeplanen sedan arbetas fram i samarbete med den enskilde.

Vem tar fram genomförandeplan?

En del av den sociala dokumentationen i LSS-verksamhet Genomförandeplan är en överenskommelse mellan brukaren och enheten om vilket stöd brukaren ska få utifrån de insatser som beviljats av handläggaren. Den som har fått en insats ska kunna vara delaktig och ha inflytande över hur insatsen ska genomföras.

Vem skriver Levnadsberättelse?

En levnadsberättelse är en skildring av ditt liv, ett sätt för dig att berätta om vem du är för den personal som ska ge dig stöd I vardagen. Berättelsen kan skrivas av dig själv, en närstående eller tillsammas med din kontaktperson.

Vad ska en genomförandeplan gällande boendestöd innehålla?

En genomförandeplan bör enligt socialstyrelsen innehålla: Om det ingår fler delar i insatsen och i så fall vilka. Vilka mål som gäller för insatsen eller delar av den. När och hur insatsen eller delar av den ska genomföras. På vilket sätt den enskilde har utövat inflytande över planeringen.

Hur förhåller du dig till en genomförandeplan i ditt dagliga arbete?

Det centrala vid upprättande av en genomförandeplan är att den enskilde blir så delaktig som möjligt. Det är dennes önskemål och behov som ska styra planeringen. I planen ska det beskrivas vad den enskilde klarar själv så att det inte enbart blir fokus på vad han/hon inte klarar av.

Relaterade inlägg: