Vad kan man bli när man läser natur och sam?

Innehållsförteckning

Vad kan man bli när man läser natur och sam?

Vad kan man bli när man läser natur och sam?

Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen naturvetenskap och samhälle kan vara: arbetsterapeut, audionom, dietist, fysioterapeut, agronom, arkitekt, landskapsarkitekt, studie- och yrkesvägledare, psykolog, socionom, biomedicinsk analytiker, forskare, arkeolog, journalist, farmakolog , förskollärare eller ...

Vad är skillnaden på natur natur och natur Sam?

Hej, Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap och samhälle är ett program med övervägande naturvetenskapliga kurser. Men inriktningen innehåller en kurs i samhällsvetenskap och en kurs i geografi som avviker från den rent naturvetenskapliga inriktningen.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på natur Sam?

Du behöver inte känna dig nervös, du kan ju inte göra mer än din bästa. Det genomsnittliga poängen för Naturvetenskapsprogrammet var förra antagningen 272,3 poäng om man räknar i hela Sverige. Men detta kan ändra mycket beroende på vilken skola man väljer.

Vad kan man bli när man läser natur?

Som du skriver ger ju natur-natur behörighet till de naturvetenskapliga utbildningarna som läkare,veterinär osv. Om du inte är intresserad av det naturvetenskapliga området så kan du ju välja bort det. Det finns ingen lista på vad du blir behörig till på högskolan utifrån vilket program och inriktning som du läser.

Kan man bli läkare efter natur Sam?

Hej, Behörigheten för Läkarprogrammet är grundläggande behörighet, fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4. Denna behörighet får man bara direkt av Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap. Du kan läsa in kurserna du saknar efter gymnasiet.

Är natur samhälle svårt?

Det verkar som att det står mellan Naturvetenskapsprogrammet med samhällsinriktning och Samhällsprogrammet för dig. Om jag förstått dig rätt så tänker du att Natur-samhäll är det svårare alternativet, men att det ger dig större möjligheter, och att Samhäll är det lättare alternativet, som begränsar dina möjligheter.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på teknikprogrammet?

Teknikprogrammet var antagningsgränsen 225 och medelpoängen var 251,83.

Relaterade inlägg: