Kan det bli mögel i betong?

Innehållsförteckning

Kan det bli mögel i betong?

Kan det bli mögel i betong?

Eftersom betong inte möglar skadas den inte – den bibehåller sina egenskaper oavsett hur fuktig den är och behöver inte bytas ut.

Hur farligt är mögel i källare?

Hälsofarlig mögel på grund av fukt i källaren Mögel i källare är farligt, speciellt om man ska använda det till att bo i källaren. Men mögelsporer kan även leta sig in i huset om det vill sig illa. För att ta bort möglet ur källaren krävs ofta en mögelsanering, men det löser bara problemet temporärt.

Kan mögel försvinna?

Klorin och andra vanliga rengöringsmedel kan se ut att få bort möglet, men de dödar bara den mikrobiella växten medan celler och sporer som redan bildats finns kvar. Ett mindre svartmögelangrepp på exempelvis en målad fasad kan däremot gå att tvätta bort med vanlig såpa om möglet inte har trängt igenom färgytan.

Hur vet man om det är mögel i källaren?

Ibland kan det vara svårt att vara säker på om man har mögel hemma eller inte. Detta beror bland annat på att mögelangrepp både kan vara synliga och dolda. Möglet kan ses med blotta ögat som små bruna, gröna, gula, vita eller svarta fläckar på ytor eller visa sig genom obehagliga symptom på din kropp.

Kan lättbetong mögla?

Lättbetong är intressant ur fuktsynpunkt eftersom det innehåller stora mängder byggfukt vid leverans. Fördelen är att materialet, till skillnad från träreglar, är oorganiskt och därmed okänsligt för mikrobiell tillväxt. Vid höga fukttillstånd kan man dock få mögelproblem med alla material.

Hur får man bort svartmögel på betong?

Få bort mögel från betong Blanda blekmedlet och det kalla vattnet (en del blekmedel till fyra delar vatten) och häll generöst på blandningen på de berörda områdena. När området med mögel fått lega i blöt ett tag använd skrubborsten och skrubba hårt tills du får bort möglet från betongytan.

Kan man sova i ett rum med mögel?

Barn kan utveckla astma Särskilt barn löper en större risk för att utveckla astma, allergier, eksem och rinit än barn som lever i bostäder utan fukt och mögel. Mycket tyder även på att besvär som trötthet, huvudvärk, slemhinnebesvär, hud, irriterande ögon, heshet, torr hals och hosta härstammar från fukt och mögel.

Relaterade inlägg: