Vad är kränkning på jobbet?

Innehållsförteckning

Vad är kränkning på jobbet?

Vad är kränkning på jobbet?

Med kränkande särbehandling menas handlingar som riktas mot en eller flera arbetstagare på ett kränkande sätt. Handlingarna kan leda till ohälsa och medföra att de som drabbas hamnar utanför den sociala gemenskapen.

Vilka konsekvenser kan arbetsgivaren råka ut för ifall han Hon tillåter mobbning på en arbetsplats?

Om konflikterna inte löses kan de leda till mobbning. Arbetsplatsmobbning ökar stressen, försvagar arbetshälsan och kan i värsta fall leda till att den mobbade blir sjuk.

Vem blir mobbad på jobbet?

Mobbning är vanligt i arbetslivet. Var tionde anställd uppger att de mobbats på sin arbetsplats. Mobbning kan vara att man exempelvis blir baktalad på jobbet, ofta blir utskälld eller aldrig bjuds med när jobbarkompisar äter lunch.

Vad är kränkande särbehandling på jobbet?

Här kan du läsa mer om hur du kan arbeta förebyggande mot kränkande särbehandling och om lämpliga åtgärder....Förebyggande åtgärder

  1. följa upp och justera rutiner, tydliggöra roller och ansvar.
  2. säkerställa en god introduktion av nya medarbetare, vilket skapar möjlighet att på ett bra sätt finna sig tillrätta i arbetsgruppen.

Vad händer om man blir anmäld för kränkning?

Om en elev, som exempelvis utsatt en annan elev för en kränkning, blir avstängd ska socialnämnden informeras om skolans beslut om den avstängda eleven är under 18 år. Personal i förskola och skola har också en viktig roll i att upptäcka när barn far illa eller när det finns risk för det.

Vilka personer blir mobbade?

Den som är känslig för stress och lätt får ångest löper större risk att bli mobbad på jobbet. Den kontroversiella slutsatsen drar Stami, norska statens arbetsmiljöinstitut i en studie.

Relaterade inlägg: