Hur känns ont i höften?

Innehållsförteckning

Hur känns ont i höften?

Hur känns ont i höften?

Höftsmärta kan bero på en mängd olika orsaker. Ett av de vanligaste tillstånden är trokanterit vilket betyder inflammation i muskelfästen på utsidan av lårbenet. Du kan uppleva värk i höften, ibland med utstrålning längs med låret. Det kan göra mer ont i höften när du sitter, går på benet, cyklar eller vid löpning.

Hur ska man sova när man har ont i höften?

Sova på sidan Många får ont i höften när de sover på sidan, detta beror oftast på att sängen är för hård. Det är bra att sova på sidan så länge du inte ligger på ett alltför hårt underlag.

Hur får man inflammation i höften?

Andra möjliga bakomliggande orsaker är:

  1. Övervikt.
  2. Repetitivt arbete – Arbeten med frekvent återkommande och/eller tung belastning.
  3. Våld mot höften.
  4. Smärta i andra höften, benet eller ryggen kan leda till kompensation med ökad belastning på motsatt sida.
  5. Nedsatt muskelstyrka i bålen och höften.

Var sitter höften?

Själva höftleden sitter djupt inne, och kan ge en smärta rakt in i ljumsken, men även upplevas på utsidan av höften eller bak mot ländryggen. Runt höften har vi flera olika muskelfästen som även de kan ge upphov till smärta på olika ställen.

Vad får man inflammation i höften av?

Vanliga orsaker är dock plattfothet, artros i knä eller höft samt ryggbesvär. Läs mer om artros. En annan orsak till trokanterbursit kan vara om leden har fått ta emot ett kraftigt slag eller om den drabbade har ramlat på höften.

Vilken position ska man ha när man sover?

Eexperterna menar att sidoläget är den allra bästa sovpositionen, i särklass vänstra sidan. Och detta är faktiskt den sovpositionen som många sover i. En studie gjord i USA visar, till exempel, att 69% av människorna där sover i sidoläge. Experterna menar att positionen medför många positiva effekter.

Relaterade inlägg: