Vad innebär dagvård ätstörning?

Innehållsförteckning

Vad innebär dagvård ätstörning?

Vad innebär dagvård ätstörning?

Att delta i dagvårdsbehandling innebär att man går i behandling några timmar varje dag under en viss tidsperiod, ofta i grupp med andra som har liknande symtom som man själv.

Vad menas med dagvård?

Dagvården behandlas du som har en kirurgisk- medicinsk- eller gynekologisk sjukdom. Det kan innebära behandling med cellgifter, antikroppar, immunglobuliner och andra former av läkemedel. Vi ger även blodtransfusioner om behov finns. Din behandling ges alltid under dagtid.

Vad händer i kroppen under anorexi?

Om du har varit sjuk i anorexi under en längre tid börjar kroppen stänga av viktiga funktioner för att spara på energi. Det är allvarligt och påverkar kroppen på följande sätt: Du får lägre blodtryck vilket kan göra att du blir yr och lättare svimmar. Din puls och kroppstemperatur sjunker.

Måste man vara underviktig för att ha en ätstörning?

Det handlar om hur mycket tid och energi som går åt till att tänka på och ”mixtra med” mat, vikt eller träning. Det handlar om hur dåligt en mår och hur mycket maten hindrar en i sitt liv. 75% av alla vuxna med ätstörningar är inte underviktiga enligt riksÄT (ett nationellt kvalitetsregister för ätstörningsvård).

Relaterade inlägg: