Vad beror lågt Natriumvärde på?

Innehållsförteckning

Vad beror lågt Natriumvärde på?

Vad beror lågt Natriumvärde på?

Låga värden, vad beror det på? Det beror oftast på att kroppsvätskorna av någon anledning har blivit utspädda. En orsak kan vara att du har varit magsjuk och då druckit mycket vatten, men inte fått i dig tillräckligt med salt.

Hur behandlas Natriumbrist?

  • Behandling av natriumbrist inkluderar vattenrestriktioner, intravenös saltlösning, och hantering av urindrivande. Det är viktigt att en person som får behandling för denna sjukdom övervakas noga, eftersom snabb stabilisering kan leda till hjärtsvikt.

Varför kan Natriumbrist uppstå?

  • Det kan finnas för mycket vätska i systemet, vilket gör att allt natrium förtunnas, eller så kan själva natriumnivån vara för låg. Natriumbrist kan visserligen uppstå av sig själv, men den kan också uppstå till följd av kraftig diarré eller kräkningar.

Vilka är symptomen på Natriumbrist?

  • I allvarliga fall av natriumbrist är symptomen främst neurologiska. De inkluderar förvirring, brist på reflexmässiga rörelser, kramper och, så småningom, koma. Behandling av natriumbrist inkluderar vattenrestriktioner, intravenös saltlösning, och hantering av urindrivande.

Kan Natriumbrist uppstå av sig själv?

  • Natriumbrist kan visserligen uppstå av sig själv, men den kan också uppstå till följd av kraftig diarré eller kräkningar. Ett annat sätt som det kan utvecklas på är när någon upplever kraftig vätskeansamling, eller ödem, när kroppen inte kan göra sig av med överflödigt vatten lika snabbt som det byggs upp.

Relaterade inlägg: