Vad hjälper mot perioral dermatit?

Innehållsförteckning

Vad hjälper mot perioral dermatit?

Vad hjälper mot perioral dermatit?

Oftast går perioral dermatit över av sig själv utan att lämna ärr, men det kan ta lång tid, ibland flera månader eller år. Med behandling försvinner utslagen ofta inom några veckor. Det finns flera läkemedel som påskyndar hudens läkning vid perioral dermatit: Antibakteriell kräm och gel som innehåller metronidazol.

Hur vanligt är perioral dermatit?

Perioral dermatit eller POD är en vanlig, ofarlig inflammatorisk hudsjukdom. Perioral betyder att besvären sitter runt munnen, men ibland kan perioral dermatit även orsaka utslag runt näsan och dina ögon. Perioral dermatit förekommer hos både barn och vuxna men är vanligast hos yngre kvinnor.

Är perioral dermatit farligt?

Perioral dermatit (POD) är en hudsjukdom som leder till utslag och andra symtom i ansiktet. Perioral dermatit är en ofarlig sjukdom som inte är smittsam, men den kan uppfattas som besvärlig utseendemässigt. Annons: Perioral dermatit kan drabba vem som helst men sjukdomen är vanligast hos kvinnor mellan 20 och 30 år.

Vad ska man göra om man flagnar på näsan?

Torr hud kan fjälla och flagna bort. Ungefär som när man bränt sig i solen och huden till slut fjällar bort det skadade. Det är viktigt att inte försöka tvätta eller torka bort sådana drabbade partier, utan istället angripa med fukt.

Relaterade inlägg: