Hur får man bort myror från fruktträd?

Innehållsförteckning

Hur får man bort myror från fruktträd?

Hur får man bort myror från fruktträd?

Egentligen är det inte myrorna i sig som är skadegörare på växter, utan när träden/buskarna är angripna av bladlöss, då kommer myrorna. De kommer för att ”mjölka” lössen på deras söta honungsdagg. Så det är lössen som ska bekämpas med ekologisk växtvårdsmedel, till exempel med insektssåpa, för att bli av med myrorna.

Hur får man bort löss på äppelträd?

För att minska angreppet av bladlöss är det enklaste och mest miljövänliga att spola bort dem med en hård stråle vatten så att de trillar av. Börja ”avlusningen” när lössen börjar komma igång under försommaren. Myrorna är i trädet för att mjölka bladlössen på honungsdagg och gör ingen skada, snarare tvärtom.

Vad gör myror i träden?

Myrorna tar större delen av sina byten i trädkronorna och bara till en mindre del nere på marken. De samlar kåda till stacken, vilket medför att kvävetillgängligheten mins- kar. Myrorna håller dessutom stacken torr. Sammantaget gör detta att växtrötterna ogärna växer in i stacken.

Hur får man bort myror från körsbärsträd?

Du kan pröva att spruta lössen med vatten med rejält tryck, dock inte så att du skadar ditt körsbärsträd. Du kan också spruta med såpspritvatten, men såpan kan skada trädet ifall du sprutar i solsken.

Hur får man bort myror från träd?

Ventilationstrummor utan insektsnät är en vanlig första väg in för trämyror. Har myrorna väl etablerat sig går de att bekämpa med tex. kiselgur mot myror eller vanliga myrmedel, men det är viktigt att hitta boet och i första hand bekämpa där.

Hur får man bort löss på plommonträd?

Bladlöss, flera olika arter, suger på blad och skottspetsar som rullar ihop sig och blir missformade, tillväxten hämmas. Spruta med hård vattenstråle eller såplösning, nyp bort angripna skott.

Hur får man bort löss på körsbärsträd?

Lössen suger i sig av växtsaften. Plocka bort angripna blad så snart du ser att de böjer ihop sig. Ta endast bort bladen, knipsa inte av hela skottet, för då kommer trädet att förgrena sig i onödan och bli onödigt buskigt i utseendet.

Hur blir man av med myror i jorden?

Bekämpa myrorna giftfritt

  1. Kanel, peppar och kaffesump kan ofta hålla myrorna borta.
  2. Kokande vatten direkt i myrboet dödar omedelbart många av myrorna.
  3. Häll fin sand direkt i myrboet – och använd den i fogarna mellan plattorna.

Relaterade inlägg: