Varför är jag trött i benen?

Innehållsförteckning

Varför är jag trött i benen?

Varför är jag trött i benen?

Att benen känns tunga och trötta kan bero på svaga vener. Vener är blodkärl som returnerar blodet från kroppens organ till hjärtat. Blodkärlens och venernas funktion har betydelse för en aktiv livsstil. En bra blodcirkulation i de nedre extremiteterna är viktigt för att kunna upprätthålla en aktiv livsstil.

Varför blir benen tunga?

Vid venös insufficiens sluter venklaffarna inte längre tätt, vilket innebär att en del av blodet inte kan rinna tillbaka till hjärtat. Istället ansamlas det samlas i benen. Det ökade trycket i venerna gör att vätska från blodkärlen tränger in i vävnaden, och benen svullnar.

Har ben med sämre ben?

Benskörhet är en skelettsjukdom som innebär att tätheten och den mikroskopiska strukturen i benvävnaden har blivit försämrad. Sammantaget gör det att skelettet blir skörare och håller sämre, vilket ger en ökad risk för frakturer (benbrott) och sprickor även vid låg belastning.

Varför är mina ben så tjocka?

Vanliga orsaker till svullna ben och fötter är ett långvarigt stående, en lång flygresa och övervikt. Vissa kvinnor får även svullnader under menstruationen. Svullna fötter och ben kan bero på vissa sjukdomar.

Relaterade inlägg: