Vad kan man göra utan gymnasieexamen?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra utan gymnasieexamen?

Vad kan man göra utan gymnasieexamen?

Det i särklass vanligaste yrket bland personer utan gymnasieutbildning är städare. Köks- och restaurangbiträden och olika serviceyrken är också vanliga. - Det finns en arbetsmarknad även för personer utan gymnasieutbildning, men den är begränsad.

Kan man gå högskola utan gymnasieexamen?

För att kunna studera på högskolan behöver du ha grundläggande behörighet. Den kan du till exempel skaffa dig genom fullständigt betyg från gymnasieskola, gymnasieexamen, komvux eller folkhögskola.

Vad händer om man inte har gymnasieexamen?

Skulle det vara så att du går ut gymnasiet utan gymnasieexamen finns Komvux som ett alternativ. Där kan du läsa klart din gymnasieutbildning, även gymnasiearbetet. Så hur som helst har du goda möjligheter att tillslut få din gymnasieexamen.

Har ingen gymnasieutbildning?

Om du saknar kurser eller vill läsa upp betyg ska du kontakta Komvux i din hemkommun. Be att få prata med en studie- och yrkesvägledare så får du svar på dina frågor och hjälp med din ansökan. Här kan du läsa mer om Komvux i allmänhet.

Kan man komma in utan behörighet?

Saknar du behörighet? Det finns flera sätt att komma in på högskolan. Du som saknar behörighet kan antingen komplettera med kurser och utbildningar för att få formella meriter som gör dig behörig. Ett annat sätt att bli behörig på är genom så kallad reell kompetens.

Relaterade inlägg: